torstai 24. joulukuuta 2015

Kennelyskä tuliaisena Messukeskuksesta

Niin se kävi, että meillekkin rantautui ekaa kertaa koiranomistajan uralla kennelyskä.

Milla alkoi yskiä yöllä 10 vrk Messarin ensikontaktin jälkeen. Yöllä se alkoi se köhä. Ensin luulin, että kurkussa oli jotain. Kunnes aika äkkiä tajusin, että tämä on SITÄ! Yökki limaa runsaasti.
Muutaman päivän jälkeen alkoi yskimään Otto. Samaa kaavaa noudattaen. Sitten rupesi Pieta yskimään. Sen yskä oli yöllä aika huomiota herättävän kuivaa, laryngiittisen kuuloista yskää. Sitten alkoi viimeisenä (tällä hetkellä ainakin) yskimään Helinä. Joka kuulosti semmoiselta laryngiitin ja hinkuyskän sekoitukselta. Sitä piti käydä kattomassa yölläkin muutamaan kertaan, kun köhi niin tiukkaan.
Pihka ja Orvokki on ainoat, jotka ei ole alkaneet yskimään. Orvokki sai ennen messariin lähtöämme kennelyskärokotteen nenään. Ehkä se nyt suojaa sitä, koska Orvokin sisko, jonka kanssa ehittiin olla kanssakäymisissä ennen oireita, on saanut oireita. Ja rokotteen myöskin nenään viikko sitten. Ei nyt sitten tiedä, että oliko tämä rokotteen vai viruksen seurauksia.

Kuumeita meillä on mitattu ku sairaalan vuodeosastolla aamuisin. Liukuhihnalla. Kahteen kertaan olen huoleni ilmaissut eläinlääkärillekkin, mutta vakuuttunut sitten siitä, että toistaiseksi kaikki on hyvin, ja oireet viruksen aiheuttamia, ei bakteerin.

Nyt tässä karanteenataan oikein urakalla. Harmillista. Olis niin hyvä ikä Orvokkiakin käyttää vaikka missä, mutta eipä tuota viitti viiä tartuttamaan muita koiria. Tuntuu hyvin tarttuvan tämä tauti.

Huomenna se on sitten joulu ja stressiä ei ole.

Ei muuta, kuin hyvää ja rauhaisaa joulua kaikille!
Luppoaika Hento Kuiskaus l. Orvokki 11 vkoa

Orvokki ja Helinä

Luppoaika Hento Kuiskaus (Orvokki 11 vkoa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän kommenttisi tähän

Luppoajan taustalla

Kotisivujen vaihtoehdoksi valittiinkin blogisivu Kennel Luppoajan ajankohtaisiin, koiramaisiin asioihin. Sana Luppoaika tarkoittaa seuraavaa:Luppo on puissa partamaisena kasvava jäkälä eli naava. Luppoa esiintyy hyvin yleisenä Lapissa kasvavissa puissa, joten se on talvella tärkeä ravinnon lähde poroille. Substantiivi luppo on merkinnyt Pohjois-Suomen murteissa joutenoloa. Esim. porot seisoskelivat kujalla luppoa nopostellen. Luppoajalla on tarkoitettu jouto-, työtöntä aikaa, joutilaisuutta. Esim. Täällä majaili luppoaikaa viettävää kaukopartioväkeä. Luppoilla –verbi puolestaan on tarkoittanut kuljeksia, maleksia joutilaana, työtä hakien t. odotellen. Lähde: Nykysuomen sanakirja 2, WSOY 1988. Meille nimi Luppoaika on siis jonkinlaista joutoajan täytettä, joutavanpäiväistä hommaa. Kuten koirahommat yleensä on.