keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Koiramaailman vaivoja

Helinä

Helinä ja Pieta kisailee


Pieta

Hippa jätti korvien kuvat hankeen

Talvityttö Pihka

Ja sitten pölähtää Pieta ja Pihka
Helinällä närästää. Ihan tosissaan sillä närästää. Sillon ollu nyt ylämahavaivoja jonkin aikaa. Vatta on välillä ollu varmaan tosissaanki kipiä. Se on jättäny joskus syömättä ja mahasta kuuluu kauhia murina...aivan ihmetyttänyt moinen meteli. Matolääkkeet on syöty varmaan 10 kertaa vuoden sisään ja silti mahassa joku mättää.
No, minä viisas menin tilaamaan Mustista ja Mirristä sitten koirille ruokaa, Pietalle ja Pihkalle Brit Care vähempi rasvaista ruokaa, Pihkakin nimittäin selvästi voi huonommin rasvaisen ruoan vuoksi. Ja Helinälle jotain mahavaivaisten ruokaa. Lisäksi uuden shampoon ja öljyä, ai että...ja sen kerran, ku minä sitä öljyä lorautin Hempulle, niin avot...koira meni kyllä huonovointiseksi sen jälkeen. Nuoli huuliaan urakalla pari tuntia ja sitten tajusin, mikä mättää. Annoin Rennietä - no helppo homma pystykorvalle, juupa juu...lopulta muussasin sen lusikoitten välissä jauhoksi ja värkkäsin lauantaimakkaran sisään. Se pöläytti jauhot sängylle ;) No, mutta sain kuitenkin jonku verran syötettyä ja kohta se oliki parempi. Saman huomasin kahteen kertaan. Sitten en enään antanu sitä öljyä.  Nyt katotaan, kuinka käy.

Pihka kävi eilen eläinlääkärillä. Kontrolliverikokeissa. Sillä on kilpirauhasarvoissa jotain korjaamisen varaa ja sen annosta rukattiinki suuremmaksi kuukausi sitten. Se on ollut jopa pari kertaa hullun villin leikkisä. Mutta lyhyen matkaa vain...Sitten sillä oli se AFOS koholla ja Hb laskenut muutaman kymmenen pykälää edelliskerrasta ja punasolulinjoissa jotain. Saanen vastaukset tänään ja pyydän myös itelle ne tulokset. Tykkään, että voin itekki niitä ajoittain tarkkailla, ja unohtuu lukemat niin äkkiä. Olen tällainen arvo-ihminen, eli veriarvot on lähellä sydäntäni. Johtuen vissiin omasta kohtalostani, niin olen vähän fiksoitunu niihin...

Mutta näillä mennään taas. Katotaan, alkaako happolääke helpottamaan Helinää. Otto saa syödä Helinän öljyt, se kärsii ihan karmeasta karvanlähdöstä, vissiin se kastraatio tekee, tai en tiiä, mutta jäbä on kohta kalju...tai ehkä ei ihan ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän kommenttisi tähän

Luppoajan taustalla

Kotisivujen vaihtoehdoksi valittiinkin blogisivu Kennel Luppoajan ajankohtaisiin, koiramaisiin asioihin. Sana Luppoaika tarkoittaa seuraavaa:Luppo on puissa partamaisena kasvava jäkälä eli naava. Luppoa esiintyy hyvin yleisenä Lapissa kasvavissa puissa, joten se on talvella tärkeä ravinnon lähde poroille. Substantiivi luppo on merkinnyt Pohjois-Suomen murteissa joutenoloa. Esim. porot seisoskelivat kujalla luppoa nopostellen. Luppoajalla on tarkoitettu jouto-, työtöntä aikaa, joutilaisuutta. Esim. Täällä majaili luppoaikaa viettävää kaukopartioväkeä. Luppoilla –verbi puolestaan on tarkoittanut kuljeksia, maleksia joutilaana, työtä hakien t. odotellen. Lähde: Nykysuomen sanakirja 2, WSOY 1988. Meille nimi Luppoaika on siis jonkinlaista joutoajan täytettä, joutavanpäiväistä hommaa. Kuten koirahommat yleensä on.