tiistai 13. tammikuuta 2015

Punottuja näyttelytaluttimia


Uusi porokoiran talutin

Poronluinen talutin

Poronluinen näyttelytalutin

Tässä on Virpin näyttelytalutin, synttärilahja

Jonkinlainen beige-harmaa sävyinen poronsarvitaltuin

Kultainen nahka ja musta silkkinaru porosarvisomistein

Beige-harmaa silkkitalutin poronsarvi somisteinen talutin, sopii esim. Weimarin sävyynSilkistä punottu näyttelyremmi, puolikuristavalla kaulapannalla 

Yllä olevan taluttin "hilut" lähempää


Musta-lila talutin 

Puna-lila talutin

Vaaleanpunainen talutin 


Punainen talutin

Vaaleanpunainen talutin 

Me ollaan askarreltu näitä silkkitaluttimia. Osassa on lukkoja, osassa ei...ja yleensä lukon voi vielä ottaa pois, jolloin sen voi kiinnittää suoraan näyttelypantaan. Pituus on kaikilla noin 100 cm. Lisäksi kehitteillä on pikapuoliin varmasti lappalaiskoirille sopiva näyttelytalutin, mutta siitä kuvia sitten heti, kun prototyyppivalmistuu. Teemme näitä lisää! Jos kiinnostuit, niin pistäppäs sähköpostia: luppoaika@luukku.com.

Poronsarvesta tehty näyttelytalutin

Kultaisesta nahkasta punottu porosarvi talutin

Musta-kultainen poronsarvi talutin


Poronsarvitaltuin Pietan kaulassa

3 kommenttia:

Jätähän kommenttisi tähän

Luppoajan taustalla

Kotisivujen vaihtoehdoksi valittiinkin blogisivu Kennel Luppoajan ajankohtaisiin, koiramaisiin asioihin. Sana Luppoaika tarkoittaa seuraavaa:Luppo on puissa partamaisena kasvava jäkälä eli naava. Luppoa esiintyy hyvin yleisenä Lapissa kasvavissa puissa, joten se on talvella tärkeä ravinnon lähde poroille. Substantiivi luppo on merkinnyt Pohjois-Suomen murteissa joutenoloa. Esim. porot seisoskelivat kujalla luppoa nopostellen. Luppoajalla on tarkoitettu jouto-, työtöntä aikaa, joutilaisuutta. Esim. Täällä majaili luppoaikaa viettävää kaukopartioväkeä. Luppoilla –verbi puolestaan on tarkoittanut kuljeksia, maleksia joutilaana, työtä hakien t. odotellen. Lähde: Nykysuomen sanakirja 2, WSOY 1988. Meille nimi Luppoaika on siis jonkinlaista joutoajan täytettä, joutavanpäiväistä hommaa. Kuten koirahommat yleensä on.