lauantai 19. lokakuuta 2013

Helinästä FI MVA

Nyt se on sitten totta: Helinästä tuli Suomen Muotovalio. AVO-kokeesta tuli 1 ja pisteitä 77. Tällä tuloksella vahvistettiin muotovalion arvo.
Tilasin ihan Diplomin kennelliitosta. Onhan tämä kuitenkin arvokas tapahtuma meille. Ei noita valioita ole aivan puissa kasvanu. Siksi tämä niin tuntuu hyvältä.
Yritin tilata Showlinkistä sellaisen ison ruusukkeen muotovalioitumisen johdosta, mutta eipä niitä isoja, hienoja ruusukkeita ollukkaan. Kaikkia muita valioita oli saatavilla, mutta ei muotovaliota. Pitää yrittää seurailla sivuja ja tilata.
Muotovalio Helinä rennosti nojatuolissa haukottelee
Kyllä suomenpystykorvakin osaa olla ihmisen kanssa ja nauttia sisätiloissa.

Nyt kun Helinästä sitten tuli valio ja kokeistaki ykkönen, niin voimme alkaa vakavasti suunnittelemaan pentujen teettämistä. Hyvä uros nyt täytyy löytää ja seuraavasta juoksusta sitten astutus. Muutamia varauksia on jo tullut. Sehän kuulostaa hyvältä.

Kennelliiton oma koira-sivuilta olen seku vain kattonu koirien arvoa vakuutuslaskelmissa, niin ei ole aivan toisarvonen tuo meijän räksykoira, eli Helinä. Olen todella hämmästynyt. Siitä arvosta puuttui vielä valioarvo ja käyttökoetulos ja silti arvo oli todella huikaiseva. Ei yllä yksikään meidän talon muista koirista siihen arvoon. Olen yllättynyt ja samalla alkanut pikku hiljaa ymmärtämään tämän koiran arvon. Yleensä rotuna ja suurena aarteena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän kommenttisi tähän

Luppoajan taustalla

Kotisivujen vaihtoehdoksi valittiinkin blogisivu Kennel Luppoajan ajankohtaisiin, koiramaisiin asioihin. Sana Luppoaika tarkoittaa seuraavaa:Luppo on puissa partamaisena kasvava jäkälä eli naava. Luppoa esiintyy hyvin yleisenä Lapissa kasvavissa puissa, joten se on talvella tärkeä ravinnon lähde poroille. Substantiivi luppo on merkinnyt Pohjois-Suomen murteissa joutenoloa. Esim. porot seisoskelivat kujalla luppoa nopostellen. Luppoajalla on tarkoitettu jouto-, työtöntä aikaa, joutilaisuutta. Esim. Täällä majaili luppoaikaa viettävää kaukopartioväkeä. Luppoilla –verbi puolestaan on tarkoittanut kuljeksia, maleksia joutilaana, työtä hakien t. odotellen. Lähde: Nykysuomen sanakirja 2, WSOY 1988. Meille nimi Luppoaika on siis jonkinlaista joutoajan täytettä, joutavanpäiväistä hommaa. Kuten koirahommat yleensä on.