keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Pietalla juoksu

No niin...sitä ollaan taas toiveikkaasti liikkeellä. Pietalla on juoksu. "tarttui" Helinältä, mutta siinähän ei ole mitään huonoa siinä. Tuli juoksuun, kuten ajattelinkin. Soitin eilen eläinlääkärille, josko sitä nyt sitä progesteroonitestiä käytettäis, että saatais lopulta niitä pentujakin aikaseksi. Hain eläinlääkäriltä näytteenottosetin; neuloja ja veriputkia. Pitäis luonnistua, tuleehan tuota otettua iteltäki noita näytteitä...sitten maanantaina, kun on näytteet saatu, niin putket pakettiin ja postiin ja odottamaan seuraavaa päivää, millainen on tulos. Ja sitten Pötkylään.
Eli sama yhdistelmähän se on mielessä, mikä viimeksikkin, eli Poatsu Into-Pinkeä olis sulho nro 1. Pötky on niin kerralla viehko jäppinen, että sen kanssa täytyy vielä yrittää. Helinää ei luonnollisesti vielä astuteta, annetaan entisten nappuloitten vanheta ja kasvaa, niin nähään, mitä niistä sitten tulikaan.

Tässä Luoteis-Lappi -lehden juttua meidän pystykorvaisesta...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän kommenttisi tähän

Luppoajan taustalla

Kotisivujen vaihtoehdoksi valittiinkin blogisivu Kennel Luppoajan ajankohtaisiin, koiramaisiin asioihin. Sana Luppoaika tarkoittaa seuraavaa:Luppo on puissa partamaisena kasvava jäkälä eli naava. Luppoa esiintyy hyvin yleisenä Lapissa kasvavissa puissa, joten se on talvella tärkeä ravinnon lähde poroille. Substantiivi luppo on merkinnyt Pohjois-Suomen murteissa joutenoloa. Esim. porot seisoskelivat kujalla luppoa nopostellen. Luppoajalla on tarkoitettu jouto-, työtöntä aikaa, joutilaisuutta. Esim. Täällä majaili luppoaikaa viettävää kaukopartioväkeä. Luppoilla –verbi puolestaan on tarkoittanut kuljeksia, maleksia joutilaana, työtä hakien t. odotellen. Lähde: Nykysuomen sanakirja 2, WSOY 1988. Meille nimi Luppoaika on siis jonkinlaista joutoajan täytettä, joutavanpäiväistä hommaa. Kuten koirahommat yleensä on.