perjantai 4. syyskuuta 2015

Ultrassa näkyi pentuja -pentuja odotettavissa Pietalle ja Pötkylle-

No nyt on kyllä aihetta iloon...
Ultrassa näkyi pentuja. Pieta on siis tiineenä.

Eilen en enään malttanut odotella sitä, että pääsisin ultraan viemään Pietaa, vaan soitin aamulla eläinlääkärille ja pääsimme pian jo selvittämään tilannetta.
Sanoin eläinlääkärille, että nyt en arvele kyllä yhtään mitään pentujen olemassaolosta...kuten viimeksi varmuudella väitin, että niitä olis tulossa. En puhunut mitään.
Pieta kellistettiin lattialle, helpompi niin, ja Marianne alkoi ultralla tutkailla. Siellä näkyi 2 pentua. Voi ilon päivää! Eli ainakin kaksi olisi tulossa (toki vielä voi tapahtua jotain, mutta tähän asti tilanne näyttää toivotunlaiselta).

Pietalla on 63 vrk:n laskettuaika 9.10.2015.

Tässä vielä Pietan ja Pötkyn yhdistelmä: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoI=FI15107/11&ReknoE=FI59422/12

Nyt vain siis odotellaan...

Samalla meidän uusi koiramme, mummokoira, Milla kävi näyttämässä rasvapattinsa, ja varasimme niiden leikkausajan ensi viikolle. Millahan on siis gordoninsetteri narttu, ikää marraskuussa jo 9 vuotta, mutta ikä ei näy, kuin muutamassa harmaassa viiksikarvassa. Tässä Vidjoels Michelle Pfeifferin (Millan) sukutaulua koiranetissä: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=S68780%2F2006&R=6, Millan suvusta tarkemmin löytyy ruotsin hunddatasta.

Nyt siis vain odotellaan... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän kommenttisi tähän

Luppoajan taustalla

Kotisivujen vaihtoehdoksi valittiinkin blogisivu Kennel Luppoajan ajankohtaisiin, koiramaisiin asioihin. Sana Luppoaika tarkoittaa seuraavaa:Luppo on puissa partamaisena kasvava jäkälä eli naava. Luppoa esiintyy hyvin yleisenä Lapissa kasvavissa puissa, joten se on talvella tärkeä ravinnon lähde poroille. Substantiivi luppo on merkinnyt Pohjois-Suomen murteissa joutenoloa. Esim. porot seisoskelivat kujalla luppoa nopostellen. Luppoajalla on tarkoitettu jouto-, työtöntä aikaa, joutilaisuutta. Esim. Täällä majaili luppoaikaa viettävää kaukopartioväkeä. Luppoilla –verbi puolestaan on tarkoittanut kuljeksia, maleksia joutilaana, työtä hakien t. odotellen. Lähde: Nykysuomen sanakirja 2, WSOY 1988. Meille nimi Luppoaika on siis jonkinlaista joutoajan täytettä, joutavanpäiväistä hommaa. Kuten koirahommat yleensä on.