sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Pennut melkein 3 viikkoa

Pieni porokoiran poikanen, Pekka

Ilo-Orvokki, pieni porokoira tyttönen

Pieni poropoika, Timo

Pieni tyttö, porokoiratyttö, Ilo-Inkeri

Pennut on hilkkua vailla kolme viikkoa vanhoja.

Pennut on punnittu keskiviikkona ( 2 vkloa + 1 päivä) ja painoa oli kertyny niinkin paljon, kuin Pekka 1245 g, Timo 1440 g, Inkeri 1460 g ja Orvokki 1366 g. Hyvin on painot noussut, Pekka pitää perää pikku-ukkona, mutta hyvässä kasvussa on sekin.

Matolääkkeet meni samalla hotkasulla, ku punnittiin pennut. Ei ollut tietysti aivan ihanin maku, mikä suuhun tungettiin. Kahdelle matolääke meni alas mukisematta, mutta kahdelle muulle aiheutti kyllä inhorekation.

Tassut on otettu alle ja viipotus murinan ja haukun kera on välillä kovaa. Laatikko alkaa olla kohta pieni ja olohuoneeseen on jo muuttokamppeet siirretty, mutta päätettiin kuitenkin vielä pitäytyä pienemmässä laatikossa. Kyllä sinne isompaan huoneeseen vielä ehtii, kunhan kokoa tulee vähän lisää.

Helinällä on vahva tunne siitä, että hän olis pentujen emo. Heti on tarjoamassa tissiä, kunhan vain tilaisuus koittaa. Ja aina, kun Pietan silmä välttää, niin hän on kyllä haukkana paikalla. Aika raskas kaveri sikäli :)
Millaa kiiinnostaa pennut myöskin, mutta hän ihailee sivusta. Istuu sängyllä ja katsoo uteliaana alas pentulaatikkoon. Pihka hiipii tylysti pentulaatikkoon seisomaan ja nuuskimaan, mutta se hiipii, ku intiaani hiljaa ja nuuhkii varoen ja hellästi. Pihka olis niin hyvä emo. Ja varmaan tulee nauttimaan pentujen seurasta, kunhan vain vähän vielä vahvistuvat tuossa isommaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän kommenttisi tähän

Luppoajan taustalla

Kotisivujen vaihtoehdoksi valittiinkin blogisivu Kennel Luppoajan ajankohtaisiin, koiramaisiin asioihin. Sana Luppoaika tarkoittaa seuraavaa:Luppo on puissa partamaisena kasvava jäkälä eli naava. Luppoa esiintyy hyvin yleisenä Lapissa kasvavissa puissa, joten se on talvella tärkeä ravinnon lähde poroille. Substantiivi luppo on merkinnyt Pohjois-Suomen murteissa joutenoloa. Esim. porot seisoskelivat kujalla luppoa nopostellen. Luppoajalla on tarkoitettu jouto-, työtöntä aikaa, joutilaisuutta. Esim. Täällä majaili luppoaikaa viettävää kaukopartioväkeä. Luppoilla –verbi puolestaan on tarkoittanut kuljeksia, maleksia joutilaana, työtä hakien t. odotellen. Lähde: Nykysuomen sanakirja 2, WSOY 1988. Meille nimi Luppoaika on siis jonkinlaista joutoajan täytettä, joutavanpäiväistä hommaa. Kuten koirahommat yleensä on.