sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Jällivaaran näyttely 3.7.2016

Tänään oltiin sateisessa Jällivaarassa kv-näyttelyssä. Mukana Helinä ja Milla.
Helinällä tuomarina Marja Talvitie, tuloksena EH 1. Ei enempää. Iso ja vahva ja vaikka ja mitä on vikana koirassa.

Milla sitten ryntäsi avoimeen luokkaan vähän paremmalla menestyksellä. Tuomarina oli Sean Delmar, Irlannista. Tulos oli hienosti AVO ERI 2, SA, PN 4. Tuomari taisi kyllä pitää Millasta, ja varsinkin sen hampaista, jokka on kyllä ku terästä.

HeVW-15, VV-15 Vidjoels Michelle Pfeiffer tänään AVO ERI 3, SA, PN 4




Tällaisissa merkeissä mentiin tänään. Kennelneuvoja yritti "kylään" mutta oltiin reissussa. Toivottavasti ei ollut jo oven takana ja ajanut pelkästään meidän takia, Rovaniemeltä on varsin pitkä matka tänne periferiaan :) Uutta käyntiä odotellessa. Tervetuloa meille! Anytime!


Seuraava koitos näyttelyiden saralta on sitten Kemi kv, muutaman viikon kuluttua. Sitä odotellessa me lenkkeillään jalkasin taikka pyörällä, jos kelit on riittävän jähmeät. Ja nehän eivät sitä näyttäis olevan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän kommenttisi tähän

Luppoajan taustalla

Kotisivujen vaihtoehdoksi valittiinkin blogisivu Kennel Luppoajan ajankohtaisiin, koiramaisiin asioihin. Sana Luppoaika tarkoittaa seuraavaa:Luppo on puissa partamaisena kasvava jäkälä eli naava. Luppoa esiintyy hyvin yleisenä Lapissa kasvavissa puissa, joten se on talvella tärkeä ravinnon lähde poroille. Substantiivi luppo on merkinnyt Pohjois-Suomen murteissa joutenoloa. Esim. porot seisoskelivat kujalla luppoa nopostellen. Luppoajalla on tarkoitettu jouto-, työtöntä aikaa, joutilaisuutta. Esim. Täällä majaili luppoaikaa viettävää kaukopartioväkeä. Luppoilla –verbi puolestaan on tarkoittanut kuljeksia, maleksia joutilaana, työtä hakien t. odotellen. Lähde: Nykysuomen sanakirja 2, WSOY 1988. Meille nimi Luppoaika on siis jonkinlaista joutoajan täytettä, joutavanpäiväistä hommaa. Kuten koirahommat yleensä on.