lauantai 28. tammikuuta 2017

Alva on muuttanut taloon

Nyt tulee ihan takuulla yllätysveto...tai ei se ehkä sittenkään ole sitä. Onhan tämä ollut jo ainakin viime kesäkuussa ilmoilla tämä tällainen ajatus.

Meille on muuttanut 7.koira. Cockerspanieli.Alva. Oikealta nimeltään Northworth Nothing Compares. Tässä linkki koiranettiin: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI52744%2F16&R=5

Alva on syntynyt 6.10.2016 ja muutti meille Turusta. Kaikkien käänteiden jälkeen tilanne siis olikin se, että olimme yhtäkkiä matkalla hakemaan koiranpentua suomen Turusta VR:n suosiollisella avustuksella. Juuri seuraavana viikonloppuna kävi junamatkailijoille huonompi tuuri.
Mutta tässä siis ollaan. Toivoa täynnä, tuoreena cockeriperheellisenä. Alvan vanhemmat ovat kokolailla upeita koiria ja jos uskaltaisin toivoa, niin toivoisin jotain siivua meillekkin siitä "hyvyydestä". Mutta odotellaan. Paljon on opittavaa matkan varrella, yhtenä niistä on trimmaus ja turkin hoito, sekä esittäminen.
Ensimmäinen pesu uudessa kodissa on suoritettu. Onnistui se ja onnistui föönaus. Tästä se alkaa.
Milla puolestaan on saanut oikein luvan kanssa kasvattaa pitkää "otsatukkaa", jotta on taas keväällä parempi työstää turkkia. En tiedä oikeasti, onko näin? Mutta naivisti ajattelen sen olevan niin.

Alva rakastaa lunta jotenkin hirveän paljon. Se möyrii lumessa ja työntää kuonoaan lumeen, kuin olisi lumiaura. Se istui tähän meidän 6 koiran porukkaan heti välittömästi ja osaa koiraporukan säännöt, kuin itsestään. Kerrassaan loistelias pikku makkarapötkö. Rakastan sitä todella paljon.
Mutta päivitän kuulumisia, kun on jotain päivitettävää...alamme treenaamaan pikkuhiljaa kehäkäyttäytymistä.
Mukavaa kevään odotusta!

Annin ensi harjoitus cockerin asentamiseen

Tässä Alva kasvattajan käsissä vielä. Kuva Niina K.                                                   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän kommenttisi tähän

Luppoajan taustalla

Kotisivujen vaihtoehdoksi valittiinkin blogisivu Kennel Luppoajan ajankohtaisiin, koiramaisiin asioihin. Sana Luppoaika tarkoittaa seuraavaa:Luppo on puissa partamaisena kasvava jäkälä eli naava. Luppoa esiintyy hyvin yleisenä Lapissa kasvavissa puissa, joten se on talvella tärkeä ravinnon lähde poroille. Substantiivi luppo on merkinnyt Pohjois-Suomen murteissa joutenoloa. Esim. porot seisoskelivat kujalla luppoa nopostellen. Luppoajalla on tarkoitettu jouto-, työtöntä aikaa, joutilaisuutta. Esim. Täällä majaili luppoaikaa viettävää kaukopartioväkeä. Luppoilla –verbi puolestaan on tarkoittanut kuljeksia, maleksia joutilaana, työtä hakien t. odotellen. Lähde: Nykysuomen sanakirja 2, WSOY 1988. Meille nimi Luppoaika on siis jonkinlaista joutoajan täytettä, joutavanpäiväistä hommaa. Kuten koirahommat yleensä on.