perjantai 6. maaliskuuta 2015

Levin match show 1.3.2015 ja Oton synttärit




































































































































































Viime sunnuntaina käytiin mätsärissä Levillä. Opsa oli taas järjestäjänä perinteeksi muodostuneessa kisassa. Arpajaispalkintoja oli vaikka millä mitalla. Meillä on ollut perinteenä se pulkkakavalkadin lisääminen. Nyt saatiin pulkka jälleen. Onneksi, tarve ilmeni myöhemmin :)

Juniori oli handlerina, minustahan ei ole oikein hevillä ole siihen hommaan enään, ja miksi tarvii ollakkaan, mulla on terve ja näppärä handleri, esittäköön siis.

Junior Handler kisalla aloitettiin. Osallistujia oli 8 tai 9 nyt, en tarkoin muista ja yllätys oli suuri, kun meidän joukkue nappas ykkös pallin. Saatiin siitä hyvästä siis 15 kg kana-riisi ruokaa. Pulkka alkoi vaikuttamaan tässä kohtaa hyvältä palkinnolta.

Sitten alettiin isojen koirien parikilpailu. Helinä sai sinisen. Sille iski alkuelostelun jälkeen masis. Se niin näppärästi alussa touhotti ja häntää heilutteli, kunnes tuli perinteinen masis, ja häntä laski. Se on niin totta ja jo ennalta tunnettu juttu, että Helinä pitäis viedä levosta suoraan kehään, eikä mitään leikkimisiä enne tapahtumia...mutta se oli nyt niin tomerana...ja niinhän se hyyty.
No, sinisten kisassa se sitten jäi ilman sijoitusta, eikä se kyllä yhtään ihmetyttänyt.

Pietapa sitten osallistui isojen kisaan. Sami omassa parikisassaan punaisen ja voitti meidän yllätykseksi punaisten kilpailun. Ihmeellistä, mutta toisaalta ei ihmetytä. Pieta oli oikeinkin hienosti ja reippaasti. Muistelen viime vuotta, kun neiti jännitti niin, että kiipeili minua vasten. Nyt se ei enään edes katseellaan hakenu minua koko ajan, vaan keskittyi kiltisti ja reippaasti esittäjänsä toiveisiin.

Niin se alkoi sitten se BIS-kehä, jossa oli mukana 10 parhainta koiraa. Ja yllätys oli aikamoinen, kun lopputulos oli BIS 4. Hämmästyttävää!
Ja onneksi meillä oli edelleenkin se pulkka. Saatiin lastata siihen 2 x 15 kg koiranruokasäkkiä. Sekä Otolle uusi nahkainen kaulapanta, turkkiöljyä, agilityputkea, ja ties mitä kaikkea siinä sitten saatinkaan...

Huikean hieno päivä oli kyllä.




Anni ja Pieta PUN 1

Anni ja Pieta lopulta BIS 4

Helinä ihailee palkintoja



Synttäripoika Otson kynsi on tänään poikki ja kivulias




Otto täyttää tänään 4 vuotta.

Muistan neljän vuoden takaisen ajan, jolloin toivuin kotona keuhkokuumeesta, olin juuri kotiutunut keskussairaalasta. Olin jäänyt vaille rottweilerin pentua, kun ei riittävää määrää syntynytkään.
Siinä naapurin Vipen kanssa puhelimessa puitiin asiaa ja hän innosti kattomaan ruottin kasvattajia. Tiesin vain yhen ja sinne eksyin, sivuille siis. Oli syntynyt pentue aivan vasta ja vapaana oli urospentu. Minä heti sujuvalla (ei) ruottin kielellä postia laittamaan ja kaiken lopuksi kävi niin, että Otto luvatiin meille. Ja tässä ollaan. Pikku Otto on tätä nykyä iso Otto.

Ja kynsi on niin rikki, ku olla ja saattaa. Eilen se johonki sohlas sen kynnen ja poikkihan tuo on, mutta ei irti kuitenkaan.
Toissapäivänä just mietin, että pitäis leikata koko joukkueen kynnet, kun on niin pitkät. Kynnet vain lattiaan rapisi. Tuntuu, että märässä lumessa kun puuhaavat, niin kynnetki kasvaa vauhilla.
Leikkasin sittne tänään kynnet kaikilta, kun oli jo myöhäistä. Hassua oli se, että kaikki koirat söi omat kyntensä. Hippa valikoi vain valkoisia kynsiä, ei huolinut Oton mustia kynsiä. Helinä järsi omansa, mutta Pieta ei syönyt omiaankaan. Näppärästi se käy kynnenleikko näiltä, ei kenenkään kans mitään ongelmaa. Aikaa menee noin 2 minuuttia kaikkien kynsissä yhteensä.

Nyt Oton kynnen kans mennään niin, että hoidetaan kipua Norocarpia 200 mg x 1/vrk, Betadinepesut 2x/vrk. Nyt laitoin tassun tukkoon, ettei nuole sitä. Tiistaina ja maanantaina sitten käydään näyttämässä tohtorille kynttä.

Näillä mennään. Kevät taitaa olla tulossa, aurinko paistaa ja minä uskollisesti sisätiloissa. Mihinpä sitä täältä lähtiskään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän kommenttisi tähän

Luppoajan taustalla

Kotisivujen vaihtoehdoksi valittiinkin blogisivu Kennel Luppoajan ajankohtaisiin, koiramaisiin asioihin. Sana Luppoaika tarkoittaa seuraavaa:Luppo on puissa partamaisena kasvava jäkälä eli naava. Luppoa esiintyy hyvin yleisenä Lapissa kasvavissa puissa, joten se on talvella tärkeä ravinnon lähde poroille. Substantiivi luppo on merkinnyt Pohjois-Suomen murteissa joutenoloa. Esim. porot seisoskelivat kujalla luppoa nopostellen. Luppoajalla on tarkoitettu jouto-, työtöntä aikaa, joutilaisuutta. Esim. Täällä majaili luppoaikaa viettävää kaukopartioväkeä. Luppoilla –verbi puolestaan on tarkoittanut kuljeksia, maleksia joutilaana, työtä hakien t. odotellen. Lähde: Nykysuomen sanakirja 2, WSOY 1988. Meille nimi Luppoaika on siis jonkinlaista joutoajan täytettä, joutavanpäiväistä hommaa. Kuten koirahommat yleensä on.