tiistai 10. maaliskuuta 2015

Pentusuunnitelmia Pietalle

Pietalla alkoi juoksu. Se tarkoittaa sitä, että toivottavasti pentuhaaveet realisoituvat :)
Sulhon rooliin olemme haaveilleen Pötkyä. Pötky on musta, merkein oleva porokoirapoikanen, lapista. Tässä linkki Pötkyn koiranettiin http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI15107/11&R=284
Kuvia koirasta löytyy googlaamalla, en viitsi tänne laittaa kuvia, kun eivät ole omiani, mutta googlesta löytyy :)

Tässä minua erityisesti polttelee se, että haluan palavasti itselleni pennun tästä yhdistelmästä. Olen niin kovasti tuohon meidän Pietaan "riivastunu" että tämä on todella toivottu pentue. Jos se nyt onnistuu. Mutta oletetaan tietysti, että pentuja tulee, kun niitä tilataan. Pidän peukkuja ja toivon.

Kyllä alkaa jännittämään! Tämän jälkeen tulee luultavasti taukoa pentujen suhteen tässä talossa. Täytyy antaa ajan kulua ja Helinänkin pentujen näyttää mitä ovat "miehiään". Sitten vasta suunnitellaan lisää. Siis vasta suunnitellaan. Mutta tätä tapahtumaa olen odottanut kyllä jo heti kohta siitä lähtien, kun olen Pietan käsiini saanut ja siihen tutustunut. Päivä päivältä enemmän ja enemmän sitä arvostan ja ihailen. Tiedän, että tämä on se rotu, joka on minulle luotu. Mutta miten tässä meni näin kauan? Kaikella on tarkoituksensa, niin sen täytyy olla. Sillä muutenhan minä en olisi koskaan tutustunut Pietaan, minun elämässäni olisi joku muu, kuin Pieta. Onneksi maailma meni näin. Onneksi!

Mutta nyt alamme elämään odotuksen viikkoja ja kuukausia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän kommenttisi tähän

Luppoajan taustalla

Kotisivujen vaihtoehdoksi valittiinkin blogisivu Kennel Luppoajan ajankohtaisiin, koiramaisiin asioihin. Sana Luppoaika tarkoittaa seuraavaa:Luppo on puissa partamaisena kasvava jäkälä eli naava. Luppoa esiintyy hyvin yleisenä Lapissa kasvavissa puissa, joten se on talvella tärkeä ravinnon lähde poroille. Substantiivi luppo on merkinnyt Pohjois-Suomen murteissa joutenoloa. Esim. porot seisoskelivat kujalla luppoa nopostellen. Luppoajalla on tarkoitettu jouto-, työtöntä aikaa, joutilaisuutta. Esim. Täällä majaili luppoaikaa viettävää kaukopartioväkeä. Luppoilla –verbi puolestaan on tarkoittanut kuljeksia, maleksia joutilaana, työtä hakien t. odotellen. Lähde: Nykysuomen sanakirja 2, WSOY 1988. Meille nimi Luppoaika on siis jonkinlaista joutoajan täytettä, joutavanpäiväistä hommaa. Kuten koirahommat yleensä on.