tiistai 14. huhtikuuta 2015

Käytiin Pietan kanssa ultrassa

Uteliaisuus voitti sittenkin. Varasin aamulla Pietalle ultra-ajan ja käytinkin jo.
Tyhjää näytti. Huomenna astumisesta on kulunut 28 vrk. MUTTA mulla on niin ihmeen vahva tunne siitä, että kyllä siellä kyytiläisiä on, vaikka nyt ei siltä vaikuttanutkaan.
Jostain syystä olen 99 % varma tästä asiasta. Voin toki olla väärässä, joo...mutta kun tämä tunne. Pakko olla positiivinen ja luottaa vaistoonsa. En usko, että Pieta pettää tässäkään suhteessa.
Se on niin vetäytynyt omiin oloihinsa, nukuskelee yksin, vaikka yleensä kulkee varjona perässäni. Nyt eilenkin söi niin hitaasti, ettei ehtiny ees kyttäämään Helinän syöntiä, jota yleensä harrastaa. Istua napottaa puolen metrin päässä Helinän ruokatarjottimesta. Eilen siis yhtäaikaa olivat valmiit. Ja välillä on huulipielet märkänä, kun näyttäis niinku pahoinvoivaltaki.

Pieta painoi 19,2 kg, minun mielikuvani painosta olisi ollut 16-17 kg välissä, joten tämä lievä painonnousukin puhuisi pentujen puolesta. Tai hyvän ja runsaan ruokatarjoilun :)
Otto puolestaan kävi kontrollipuntarissa kastraation jäljiltä ja painoa oli 50,4 kg, eli mitään lisäystä ei ollut tullut. Hyvin pysyny kurissa paino hällä.

Mittasin mittanauhalla (aivan neuvolahommiksi meni) Pietan mahanympäryksen, se oli tuosta takajalkojen eestä heti mitattuna 55 cm. Katotaan muutaman päivän päästä, onko lukema pysyny samana. Tämä voi olla ihan höpsä konsti, mutta katotaan kuitenkin.

Ultra uusitaan ens viikon tiistaina, jolloin uskon että kyytiläisiä näkyy.

Nyt vain täytyy luottaa omaan vaistoon, joka on tiukasti sitä mieltä, että pentuja tulee :)

Seurataan tilannetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän kommenttisi tähän

Luppoajan taustalla

Kotisivujen vaihtoehdoksi valittiinkin blogisivu Kennel Luppoajan ajankohtaisiin, koiramaisiin asioihin. Sana Luppoaika tarkoittaa seuraavaa:Luppo on puissa partamaisena kasvava jäkälä eli naava. Luppoa esiintyy hyvin yleisenä Lapissa kasvavissa puissa, joten se on talvella tärkeä ravinnon lähde poroille. Substantiivi luppo on merkinnyt Pohjois-Suomen murteissa joutenoloa. Esim. porot seisoskelivat kujalla luppoa nopostellen. Luppoajalla on tarkoitettu jouto-, työtöntä aikaa, joutilaisuutta. Esim. Täällä majaili luppoaikaa viettävää kaukopartioväkeä. Luppoilla –verbi puolestaan on tarkoittanut kuljeksia, maleksia joutilaana, työtä hakien t. odotellen. Lähde: Nykysuomen sanakirja 2, WSOY 1988. Meille nimi Luppoaika on siis jonkinlaista joutoajan täytettä, joutavanpäiväistä hommaa. Kuten koirahommat yleensä on.