lauantai 11. huhtikuuta 2015

Luppoaika Sapuneito (näyttelytulokset)

Luppoaika Sapuneito (kuva otettu Pellon näyttelystä helmikuulta)
Helmi kävi tänään Vaasassa saakka kv näyttelyssä. Tuomarin oli Reino Korpela.
Helmin arvostelut meni tähän malliin: "Kirkas keskipunainen. Noin keskikokoinen, nuori narttu joka kehitysvaiheessa ja jolla kevytpiirteinen pää. Hyvät silmät ja korvat, alaleuka voisi olla voimakkaampi. Kokoon sopiva runko, samoin raajaluusto. Hieman niukat kulmaukset. Eturaajojen kiinnitys vielä löysä. Hyvälaatuinen karva. Oikein kaartuva häntä. Liikkuu kevyesti. Normaali luonne." JUN-EH.

Hauska tuo luonne normaali ;) Tänään juuri viimeksi iloitsin näistä tyttösistä, kuinka ne on niin reippaita pimuja tuolla maailmalla liikkuissa. Helmiki on semmonen maailman syleilijä. Kaikki ohikulkijat olis ihana halata ja pussata. Niin ilostuttaa, niin ilostuttaa.

Hienosti meni Helmin ensimmäinen näytelmä. Helinän ensimmäisen näyttelyn tulos oli H, että tyttäret on kahden osalta olleet äitiään parempia. Se on saavutus se. Pennut on vanhempiaan parempia. Ainakin äitiään parempia. Nyt tuli hyvä ja lämmin mieli.
Onnea Helmi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän kommenttisi tähän

Luppoajan taustalla

Kotisivujen vaihtoehdoksi valittiinkin blogisivu Kennel Luppoajan ajankohtaisiin, koiramaisiin asioihin. Sana Luppoaika tarkoittaa seuraavaa:Luppo on puissa partamaisena kasvava jäkälä eli naava. Luppoa esiintyy hyvin yleisenä Lapissa kasvavissa puissa, joten se on talvella tärkeä ravinnon lähde poroille. Substantiivi luppo on merkinnyt Pohjois-Suomen murteissa joutenoloa. Esim. porot seisoskelivat kujalla luppoa nopostellen. Luppoajalla on tarkoitettu jouto-, työtöntä aikaa, joutilaisuutta. Esim. Täällä majaili luppoaikaa viettävää kaukopartioväkeä. Luppoilla –verbi puolestaan on tarkoittanut kuljeksia, maleksia joutilaana, työtä hakien t. odotellen. Lähde: Nykysuomen sanakirja 2, WSOY 1988. Meille nimi Luppoaika on siis jonkinlaista joutoajan täytettä, joutavanpäiväistä hommaa. Kuten koirahommat yleensä on.