tiistai 17. kesäkuuta 2014

3 viikkoiset

Aika söpöt tassunpohjat?

tytöt (vas.punainen, keltainen, oranssi)

Vihreä poika, punainen tyttö ja keltainen alimmaisena
Höperö

tyttö oranssi

Neiti oranssi
Poika tumman vihreä

Tumma vihreä poika

Tumma vihreä

tumma vihreä 
vaalea vihreä poika

Vaalea vihreä poika

Vaalea vihreä poika



Neiti keltainen

Neiti keltainen

Neiti keltainen

Neiti keltainen

Nti Keltainen
Neiti punainen

Nti punainen

Nti punainen

Nti punainen

Nti punainen


3 Viikkoa tänään. Vauhti kiihtyy nappuloilla. Vielä pysyvät laatikossa. 
Nostelin niitä tänään Helinän pakopaikalle kuvauksia varten, se oli vähän jännittävää ja putoamisvaarakin oli olemassa. Mutta kaikista kuitenkin sain jotain kuvia ja jopa omat kansiot tein niille.

Puuroa alettiin toissapäivänä maistelemaan. Tummanvihreä alkoi popsimaan ku aikamies. Muut maistellen mukaan ruokasessioihin. Kummallisesti se päätyy aina siihen, että läträtään sitä velliä suut ja silmät täyteen. Kuin epähuomiossa askel vie lautasella, silmäräpäyksessä on tassut puurossa, naamasta puhumattakaan. Mutta semmoista se alku aina on, hankalaa ja sottaista. Mutta on oppinut Helinäki syömään sotkematta, niin eiköhän opi nämäkin.

Juhannusviikko puolivälissä. Eilen satoi lunta, räntää ja rakeita. Viime yönä Kilpparilla oli pakkasta - 6,2. Se tarkoittaa sitä, että pakkasta on ollut meilläkin. Kesäkurpitsan taimet oli paleltunu niiltä osin, kun päältä oli suoja lentänyt pois. Eilen illalla oli +0,5 lämmintä, siinä klo 18 maissa, ei kovin kesäinen tunnelma ole, ei. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän kommenttisi tähän

Luppoajan taustalla

Kotisivujen vaihtoehdoksi valittiinkin blogisivu Kennel Luppoajan ajankohtaisiin, koiramaisiin asioihin. Sana Luppoaika tarkoittaa seuraavaa:Luppo on puissa partamaisena kasvava jäkälä eli naava. Luppoa esiintyy hyvin yleisenä Lapissa kasvavissa puissa, joten se on talvella tärkeä ravinnon lähde poroille. Substantiivi luppo on merkinnyt Pohjois-Suomen murteissa joutenoloa. Esim. porot seisoskelivat kujalla luppoa nopostellen. Luppoajalla on tarkoitettu jouto-, työtöntä aikaa, joutilaisuutta. Esim. Täällä majaili luppoaikaa viettävää kaukopartioväkeä. Luppoilla –verbi puolestaan on tarkoittanut kuljeksia, maleksia joutilaana, työtä hakien t. odotellen. Lähde: Nykysuomen sanakirja 2, WSOY 1988. Meille nimi Luppoaika on siis jonkinlaista joutoajan täytettä, joutavanpäiväistä hommaa. Kuten koirahommat yleensä on.