keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Tyttöjä tänään

nti oranssi

Nti ranssi

neiti tomerainen oranssi

nti oranssi

neiti punainen kipristelee

oranssi matkalla agi-putkeen

oranssi meni agilityputkeen tutkimaan sisältöä

tytöt

tytöt painii

herra tummanvihreä

vähän painitaanki välillä

tytöt


Lounasta syötiin tänään ulkona tuulisessa ja aika viileässä säässä. Istuin kameran kanssa ja räpsin kuvia pennuista. Näkyy, että neitit oli tänään suosiossa, ja näimmä varsinki oranssi, niitä kuvasin. Eilen tais olla keltainen eniten kuvattu pentu. 
Ihmeellistä, kuinka niitten maailma muuttuu päivässä. Muistan, kun vaalean vihreä tuntui jotenki yllättäin jännittyneeltä pojalta, varsinkin syliin nostaessa. No, sitä kun alkoi seuraamaan, niin se oli kaikkea muuta, kuin jännittynyt. Nyt se änkeää ja vänkeää syliin. Eikä jännitä yhtään. 
Aamulla isäntä paistoi pekonia, niin jopa toi tummanvihreän pojan nenä sen keittiöön alta aikayksikön...toki se on haju, joka houkuttaa kummasti. Ainakin koiranpuolta. 
Mukava se on pentujen kanssa olkkarin lattialla aikaa viettää. Seurata, kuinka ne kovasti tapporavistaa noita leikkikalujaan. Nehän on toki turkiseläimiä mm. kettu, rotta ja orava...niitä on hyvä pujuuttaa oikein olan takaa. Ja näkyy, että leikki maistuu yksin ja ryhmässä. Mikä ei ole huono asia pennulle ollenkaan. Se vain täytyy saada pysymään pennulla tuo leikinriemu. 

Ps. kesä ei ole vieläkään, mutta sääsket on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän kommenttisi tähän

Luppoajan taustalla

Kotisivujen vaihtoehdoksi valittiinkin blogisivu Kennel Luppoajan ajankohtaisiin, koiramaisiin asioihin. Sana Luppoaika tarkoittaa seuraavaa:Luppo on puissa partamaisena kasvava jäkälä eli naava. Luppoa esiintyy hyvin yleisenä Lapissa kasvavissa puissa, joten se on talvella tärkeä ravinnon lähde poroille. Substantiivi luppo on merkinnyt Pohjois-Suomen murteissa joutenoloa. Esim. porot seisoskelivat kujalla luppoa nopostellen. Luppoajalla on tarkoitettu jouto-, työtöntä aikaa, joutilaisuutta. Esim. Täällä majaili luppoaikaa viettävää kaukopartioväkeä. Luppoilla –verbi puolestaan on tarkoittanut kuljeksia, maleksia joutilaana, työtä hakien t. odotellen. Lähde: Nykysuomen sanakirja 2, WSOY 1988. Meille nimi Luppoaika on siis jonkinlaista joutoajan täytettä, joutavanpäiväistä hommaa. Kuten koirahommat yleensä on.