tiistai 8. heinäkuuta 2014

6 viikkoa ja sirut

Oton purenta
Neiti punainen uimassa vesipulkassa

Tänään, helteisenä päivänä lapset täytti 6 viikkoa. Sen kunniaksi laitettiin lapsille sirut niskaan. Ja nimet on syötetty kennelliiton rekisteriin.

Nimet menee sitten näin.
Luppoaika Sapuneito (keltainen)
Luppoaika Parviämmä (punainen)
Luppoaika Höyheneukko (oranssi)
Luppoaika Ukko Sisukas (ruskea)
Luppoaika Äijä Sisukas (vihreä)

Nämä tulee sitten papereihin nimeksi, mutta varmasti kaikki nimeävät pentunsa omilla nimillään, kutsumanimillä. Sen verran tiedän jo, että Sapuneito on Helmi.
Tyttöjen nimet tulee täältä: http://fi.wikipedia.org/wiki/H%C3%B6yheneukko ja pojille tietysti myös vähän suomalaiset mettäläisäijä nimet, eli Ukko ja Äijä, isältä liikanimeksi Sisukas.

Testasin tietty kaikilta muiltaki sirut, onko paikallaan. Otolta ja Helinältä en kyllä löytänyt. Ehkä on hakijassa vähän vikaa...mutta pennuilta löytyy sirut niskasta, kaikki on siis paikallan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän kommenttisi tähän

Luppoajan taustalla

Kotisivujen vaihtoehdoksi valittiinkin blogisivu Kennel Luppoajan ajankohtaisiin, koiramaisiin asioihin. Sana Luppoaika tarkoittaa seuraavaa:Luppo on puissa partamaisena kasvava jäkälä eli naava. Luppoa esiintyy hyvin yleisenä Lapissa kasvavissa puissa, joten se on talvella tärkeä ravinnon lähde poroille. Substantiivi luppo on merkinnyt Pohjois-Suomen murteissa joutenoloa. Esim. porot seisoskelivat kujalla luppoa nopostellen. Luppoajalla on tarkoitettu jouto-, työtöntä aikaa, joutilaisuutta. Esim. Täällä majaili luppoaikaa viettävää kaukopartioväkeä. Luppoilla –verbi puolestaan on tarkoittanut kuljeksia, maleksia joutilaana, työtä hakien t. odotellen. Lähde: Nykysuomen sanakirja 2, WSOY 1988. Meille nimi Luppoaika on siis jonkinlaista joutoajan täytettä, joutavanpäiväistä hommaa. Kuten koirahommat yleensä on.