perjantai 4. heinäkuuta 2014

Sääsketön sää --> Ulos

Mr Ruskea

Mr Vihreä

Bikini-pystäri Helinä

Keltsin kesäloikka

Sitten vähän orvokkia

Neiti Oranssi ja Herra Ruskea

Nti Oranssi

Vaalean vihreä herra oli ensimmäinen, joka uskalsi lähteä tutustumaan häkissä olevaan Pietaan ja Pihkaan

Nti Keltsi

Mr Vihreä

Vihreä

Neiti punainen lähti jahtaamaan äitiltä luuta

Tänään oli viimeinki sellainen päivä, että sääskillä oli huono lentosää...+7 jne...hyvä ulkoilusää. Nappulat oli innoissaan ulkoilun suhteen. Punaisella oli mielessä uima-allas (piha-allas) sinne se oli koko ajan menossa. Oranssi seurasi kiltisti esimerkkiä ja meni perässä kokeilemaan kuvajaistaan. Keltsi taas puolestaan penkoi puskia ja luuhas siellä täällä. Vihreä poika lähti ensimmäisenä tutustumaan tosissaan häkissä olijoihin. Se on Otonkin suurin ihailija, aina kimpussa ja tuttavuutta tekemässä. Seuraa Ottoa, jos Otto vaihtelee paikkaa. Ruskea veti kunnon hepuleita pitkin poikin, hötkyillen. Kaikilla oli kivaa! Ja sain poikkeukksellisesti jopa kohtuullisen hyviä kuvia, omaan mittapuuni nähen. 

Ruokapolitiikka ei ole pentujen mieleen aivan kauheasti. Ilmeisesti tämä johtuu siitä, että Helinä huolehtii varsin mallikkaasti pentujen ruokapuolesta. Tosin, tällä viikolla on alkanut hammashumppa, eli Hemppua jo vähän karvastelee pennut. Nyt vaihoin lihanlaatua ruokaan, jospa se nyt maistuis. Nappulat jo pantiin kokeilumielessä vaihtoon. Pure Natural penturuoka vaihettiin Brit Caren lammas&riisi -evääseen...tiiä häntä, kumpi on parempaa, vai hernekeitto? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän kommenttisi tähän

Luppoajan taustalla

Kotisivujen vaihtoehdoksi valittiinkin blogisivu Kennel Luppoajan ajankohtaisiin, koiramaisiin asioihin. Sana Luppoaika tarkoittaa seuraavaa:Luppo on puissa partamaisena kasvava jäkälä eli naava. Luppoa esiintyy hyvin yleisenä Lapissa kasvavissa puissa, joten se on talvella tärkeä ravinnon lähde poroille. Substantiivi luppo on merkinnyt Pohjois-Suomen murteissa joutenoloa. Esim. porot seisoskelivat kujalla luppoa nopostellen. Luppoajalla on tarkoitettu jouto-, työtöntä aikaa, joutilaisuutta. Esim. Täällä majaili luppoaikaa viettävää kaukopartioväkeä. Luppoilla –verbi puolestaan on tarkoittanut kuljeksia, maleksia joutilaana, työtä hakien t. odotellen. Lähde: Nykysuomen sanakirja 2, WSOY 1988. Meille nimi Luppoaika on siis jonkinlaista joutoajan täytettä, joutavanpäiväistä hommaa. Kuten koirahommat yleensä on.