lauantai 12. heinäkuuta 2014

Huh hellettä!

Sapuneito ja Höyheneukko

Sapuneito

Helinä ja Pieta seuraa tarkkaan edellä menevää hajua..

Sapuneito

Ukko Sisukas

Hippa höppänä

Hellesää jatkuu, ei haittaa kuhan vaan pörriäiset pysyis poissa. 
Aamulla Parviämmä taas kuuhaili omiaan. Se meni kankaiseen agilityputkeen, jonka päässä on vielä liehuva muutama metriä kangasta, ikäänkuin pussimaisesti. Se tyttö marssi sukkana läpi, kun toisesta päästä nostin sen verran, että näki minut. Sitä ei hermostuta mikään homma. Sitten päivän päälle vaihoin veen "uimapulkkaan" ja sinnehän se hän taas änkesi sujuvasti. Pitää sitten vielä illemmalla käyttää muitakin vedessä, erilaisia alustoja kokeilemassa. Ja muutkin täytyy pussittaa ja putkittaa. 

Aamun harjoituksiin kuului myös eläinlääkärin pöydällä seisominen. Eli pentu kerrallaan pöydälle. Pientä syynäystä ja puunausta siinä pöydällä seistessä. Välipalana nappulaa, jotta mielenkiinto pysyi ja varsinki mieli pysyi positiivisena. Hyvin sujui kaikilta. Oman kokemuksen mukaan se aina tuo pystykorvan pöydällä tutkiminen mene niinku Strömsössä, niin jospa näille se olisi askeleen verran helpompaa. Siihen pyritään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän kommenttisi tähän

Luppoajan taustalla

Kotisivujen vaihtoehdoksi valittiinkin blogisivu Kennel Luppoajan ajankohtaisiin, koiramaisiin asioihin. Sana Luppoaika tarkoittaa seuraavaa:Luppo on puissa partamaisena kasvava jäkälä eli naava. Luppoa esiintyy hyvin yleisenä Lapissa kasvavissa puissa, joten se on talvella tärkeä ravinnon lähde poroille. Substantiivi luppo on merkinnyt Pohjois-Suomen murteissa joutenoloa. Esim. porot seisoskelivat kujalla luppoa nopostellen. Luppoajalla on tarkoitettu jouto-, työtöntä aikaa, joutilaisuutta. Esim. Täällä majaili luppoaikaa viettävää kaukopartioväkeä. Luppoilla –verbi puolestaan on tarkoittanut kuljeksia, maleksia joutilaana, työtä hakien t. odotellen. Lähde: Nykysuomen sanakirja 2, WSOY 1988. Meille nimi Luppoaika on siis jonkinlaista joutoajan täytettä, joutavanpäiväistä hommaa. Kuten koirahommat yleensä on.