sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Kittilän mätsärissä tänään

Minä ja Unni BIS 1

Anni ja Pieta Junior Handler 1

Anni ja Pieta JH 1
Tänään perinteeksi muodostuneessa Kittilän markkinamätsärissä, helteisissä merkeissä. Viime vuonna olin itse tuomarina, tänä vuonna onneksi pääsi osallistumaan itsekin. 

Anni ja Pieta oli JH:ssa sijalla 1. Hienot pikkutytöt meillä. Pihka ja minä saatiin sitten sininen, Anni ja Pieta isoissa aikuisissa punainen. Ainoana Muoniolaisena koirakkona. Minä sitten sain esittää naapurin Upean Unnin, saaden sininen nauha. Mutta sitten meille käviki niin, että oltiin sinisten 1. Ja loppupeleissä vielä BIS 1. Aikasta hienosti meni. Ja palkinnot oli hyvät. Sanoin kotoa lähtiessä, että nyt pitäis voittaa koiranruokaa, ku näyttää taas olevan koiranruoka kohta lopuillaan. Ja niinhan siinä kävi, että RC 15 kg tuli, mutta toki Unnille, mutta oikeasti sama sille, kelle meni, mutta pääasia on se, että se tuli se palkinto ku sille esitti tarpeen. Niinhän sen pitää mennäkki, eikö? Ei niitä voittoja turhaan tule, pitää tarvita niitä. 

Oltiin kohta 5 tuntia reissussa ja nappulat jäi kotiin ihan yksin tai Oton ja Helinän kanssa. Vähän jännitti, että miten niille käy, tietenki kaikki kauhukuvat -patteirssa roikkuu tassusta! oli mielessä. Sami minua aina ennen kiusas, että Pertti-Kalevi on kiinni tassusta patterissa, niin jo se aina hopun järjesti kotiin, että kuinka se Pepellä asiat onkaan huonosti. Ei ne oikeen olleet huonosti, mutta seku häntä kiusas...mutta nyt oikeasti vähän jännitti, mutta juuri turhaan! Pentukaarti marssi iloisessa jonossa vastaan. Pissattu ja kakattu oli tietenki, mutta hätiä ei ollu. 

Tänään on sitten kaikki pennut nimetty, että kuka minnekki menee. Ja yhdelle on nimikin tiedossa, se on Helmi, ja se on keltainen pentu. Oikein sopiva nimi tälle neidolle, hän on niin pieni ja sievä, oikea Helmi aivan varmasti. Muille me ei vielä nimiä tiedetä.
Yritettiin muka ulkona käydä, mutta se armoton mäkärälauma hyökkäs kimppuun, eikä siellä raski ketään pitää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän kommenttisi tähän

Luppoajan taustalla

Kotisivujen vaihtoehdoksi valittiinkin blogisivu Kennel Luppoajan ajankohtaisiin, koiramaisiin asioihin. Sana Luppoaika tarkoittaa seuraavaa:Luppo on puissa partamaisena kasvava jäkälä eli naava. Luppoa esiintyy hyvin yleisenä Lapissa kasvavissa puissa, joten se on talvella tärkeä ravinnon lähde poroille. Substantiivi luppo on merkinnyt Pohjois-Suomen murteissa joutenoloa. Esim. porot seisoskelivat kujalla luppoa nopostellen. Luppoajalla on tarkoitettu jouto-, työtöntä aikaa, joutilaisuutta. Esim. Täällä majaili luppoaikaa viettävää kaukopartioväkeä. Luppoilla –verbi puolestaan on tarkoittanut kuljeksia, maleksia joutilaana, työtä hakien t. odotellen. Lähde: Nykysuomen sanakirja 2, WSOY 1988. Meille nimi Luppoaika on siis jonkinlaista joutoajan täytettä, joutavanpäiväistä hommaa. Kuten koirahommat yleensä on.