keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Luppoaika II pentue rekisteröity

Luppoaika Sapuneito

Luppoaika Sapuneito

Luppoaika Äijä Sisukas (vihreä)

Luppoaika Parviämmä (punainen)

Luppoaika Sapuneito

Luppoaika Parviämmä

Siellä ne nyt ovat, rekisteröitynä. Meidän vauvat. Linkki löytyy tästä Luppoaika II pentue. Siinä on Parviämmä ja sisarukse, sievässä rivissä. 

Nyt vain ootellaan, että paperit ehtii tulla, että olisivat valmiina kaikille pennunhakijoille. Kohta ne sitten lähtee, ikävähän se tulee. Mutta kyllä tämä kuntoa vaatii. Ens yönä päätin, että en kuule niitten heräämistä, siinäkö messukkoot niin paljon, ku haluaa. Minä herään klo 5.30, enkä yhtään aiemmin. Tämä kuitenkin vaatii asujaimiston viritystä iltasella. Katotaan onko aamulla yhtä mustat silmän aluset, ku nyt. Minä se ku aina herään niitä valvomaan, että eivät mitään hulluja tee. En minä niitä ruoki enkä muutakaan yöllä, mutta katton, että kaikki on ok. Nykyään niillä on niin kova kisakunto, että ei aivan puoli tuntia riitä siihen, että vauhti pysähtyis...joukossa vielä meinaa olla sen verran voimaa, että vauhti kyllä kiihtyy aika ralliksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän kommenttisi tähän

Luppoajan taustalla

Kotisivujen vaihtoehdoksi valittiinkin blogisivu Kennel Luppoajan ajankohtaisiin, koiramaisiin asioihin. Sana Luppoaika tarkoittaa seuraavaa:Luppo on puissa partamaisena kasvava jäkälä eli naava. Luppoa esiintyy hyvin yleisenä Lapissa kasvavissa puissa, joten se on talvella tärkeä ravinnon lähde poroille. Substantiivi luppo on merkinnyt Pohjois-Suomen murteissa joutenoloa. Esim. porot seisoskelivat kujalla luppoa nopostellen. Luppoajalla on tarkoitettu jouto-, työtöntä aikaa, joutilaisuutta. Esim. Täällä majaili luppoaikaa viettävää kaukopartioväkeä. Luppoilla –verbi puolestaan on tarkoittanut kuljeksia, maleksia joutilaana, työtä hakien t. odotellen. Lähde: Nykysuomen sanakirja 2, WSOY 1988. Meille nimi Luppoaika on siis jonkinlaista joutoajan täytettä, joutavanpäiväistä hommaa. Kuten koirahommat yleensä on.